Brunswijk bevestigt huwelijk met Adolfina Cairo op zijn 62e verjaardag 

Vicepresident en voorzitter van de ABOP Ronnie Brunswijk treedt op 7 maart in het huwelijk met partner Adolfina Cairo. Voor de aanvang van de reguliere Raad van Ministers vergadering bevestigde de vicepresident het nieuws. 

Brunswijk viert op die dag ook zijn 62e verjaardag. De dienst voor het huwelijk is gepland voor de middag in de St. Theresiakerk te Moengo in het district Marowijne. Brunswijk gaf aan dat een ieder die in de gelegenheid is welkom is voor het heugelijk moment in Moengo. 

Met het voorgenomen huwelijk van vicepresident Brunswijk is het voor het eerst. dat zowel een president als vicepresident gedurende hun ambtstermijn in het huwelijk treden. Immers president Chan Santokhi stapte in juli 2020 in het huwelijk met first lady Mellisa Santokhi-Seenacherry. Dit gebeurde daags nadat de president was beëdigd tot het ambt. 

Eerder zijn enkele Amerikaanse presidenten gedurende hun ambtsperiode in het huwelijk gestapt. President John Tyler trouwde met Julia Gardiner op 26 juni 1844 tijdens zijn presidentschap. President Grover Cleveland trouwde met Frances Folsom op 2 juni 1886 tijdens zijn eerste ambtstermijn. De huidige Amerikaanse president en voormalig vicepresident Joe Biden trad in het huwelijk met Jill Jacobs op 17 juni 1977 tijdens zijn ambtsperiode als senator. 

error: Kopiëren mag niet!