Vicepresident Brunswijk zegt niets te weten van ‘scenario’s’  

Terwijl ABOP-parlementariërs zowel in de Nationale Assemblee en daarbuiten coalitiepartner VHP bekogelen met diverse aantijgingen heeft vicepresident Ronnie Brunswijk, tevens ABOP-voorzitter, zijn handen in onschuld gewassen over de mogelijke gevolgen. 

De verhouding tussen de twee grootste partijen in de coalitie is al geruime tijd slecht en schijnt niet beter te worden. De steekspelletjes nemen steeds ergere vormen aan. Over en weer worden beschuldigingen en verweren geuit door leden van de VHP en ABOP. In het parlement opende ABOP-fractieleider Obed Kanape een flinke aanval op het beleid van president Chandrikapersad Santokhi.

Daarna is de zaak rond betalingen aan ondernemer PanAmerican sterk aangehaald door parlementariër Edgar Sampie. Hij opende daarnaast buiten het parlement de aanval op VHP-minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken.

Ook het geval van boze studenten op de Anton de Kom Universiteit Housing Campus kwam erbij. In dat geval verweet VHP-minister Henry Ori parlementariër Sampie van het ophitsen van de studenten tegen de leiding. Daarnaast worden er over en weer aantijgingen gedaan van het lekken van informatie. Brunswijk zegt hierover dat er scenario’s worden gecreëerd door tegenstanders die niet op waarheid berusten. 

Feit is dat de strijd tussen de twee partijen steeds blijft toenemen. Beide partijen mikken op winst bij de verkiezingen. Brunswijk heeft reeds aangegeven dat hij maximaal 15 tot 18 zetels voor de ABOP/PL-combinatie ziet bij de verkiezingen van 2025. “Wij hebben nooit 28 zetels in ons hoofd. Ik ken de kracht van de partij en ik mik op 15 zetels. Dat is wat ik bedoel met het maximale halen”, zo sprak vicepresident eerder. 

error: Kopiëren mag niet!