President Santokhi voert overleg met regeringsleiders van Saoedi-Arabië, Japan, de VAE en Singapore

In Guyana, tijdens de CARICOM staatshoofden-top, heeft president Chandrikapersad Santokhi maandag 27 februari een aantal bilaterale gesprekken gevoerd met enkele staatshoofden en hun delegaties van onder andere Saudi-Arabië, Japan, de Verenigde Arabische Emiraten en Singapore.

Deze bilaterale besprekingen hebben als doel de interesse in Suriname om te zetten in concrete doelstellingen die de Surinaamse economie ten goede komen, aldus de president op zijn Facebook-pagina. 

Met Saoedi-Arabië zijn besprekingen gevoerd over de projecten die Suriname heeft ingediend bij het Saudische Ontwikkelingsfonds. Het betreft een bedrag van 25 miljoen Amerikaanse dollar voor woningbouw en 25 miljoen voor infrastructurele projecten. Daarnaast is ook gekeken naar andere projecten met betrekking tot de verbetering van ziekenhuizen. 

Met Japan heeft minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking overleg gevoerd om de functionele samenwerking te versterken. Met de vertegenwoordiger van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) zijn afspraken gemaakt om de huidige samenwerking uit te breiden. De VAE wil nu praten over een economische samenwerkingsovereenkomst met Suriname, evenals een overeenkomst op het gebied van luchtvaart, investeringen en het voorkomen van dubbele belastingbetaling. 

In het bilaterale overleg met de vertegenwoordiger van Singapore stonden zowel olie en gas als het bankwezen centraal. De intentie is om het bankwezen van Suriname in contact te brengen met dat van Singapore, met een specifieke focus op financiële dienstverlening. Het land heeft sterke belangstelling voor de olie- en gassector.

error: Kopiëren mag niet!