Houthi’s Blijven Aanvallen Uitvoeren Tot Einde Genocide in Gaza

De Jemenitische Houthi-beweging heeft aangekondigd dat zij hun aanvallen op commerciële schepen in de Rode Zee zullen voortzetten totdat Israël een staakt-het-vuren afkondigt in het Gaza-gebied. Deze verklaring volgt op een reeks aanvallen op schepen onder Israëlische vlag sinds november vorig jaar, als reactie op de Israëlische bombardementen op de Gazastrook. De Houthi’s hebben gedreigd elke toegang tot de Hebreeuwse kust en het afsnijden van toeleveringsketens via de Rode Zee te blokkeren.

Deze escalatie van geweld komt te midden van aanvallen door Amerikaanse en Britse strijdkrachten op Jemenitisch grondgebied, onder de operatie Guardian of Prosperity, bedoeld om de commerciële scheepvaart in de Rode Zee te beschermen. Ondanks deze interventies, blijven de Houthi’s vastberaden om hun acties voort te zetten totdat er een einde komt aan de Israëlische agressie tegen Gaza.

Gedurende de afgelopen 24 uur heeft het Israëlische leger 96 Palestijnen gedood en 172 anderen gewond, waardoor het dodental in Gaza op 29.878 en het aantal gewonden op 70.215 komt.

error: Kopiëren mag niet!