Amazone Animal Export: Export 330 vogels naar Sri Lanka is op correcte wijze geschied

“Er is geen sprake van illegale handel, laat staan van smokkel”

Dagblad Suriname heeft dinsdag een artikel gepubliceerd onder de kop “Ruim 160 internationale dierenrechtenorganisaties willen onderzoek naar illegale import in Sri Lanka van 330 vogels uit Suriname”. In dat artikel kan wellicht de indruk ontstaan, dat het bedrijf Amazone Animal Export in Paramaribo betrokken is geweest bij de smokkel van de vogels naar Sri Lanka.

Ook wordt de naam van de mede-eigenaresse vermeld, waardoor zij als een soort verdachte in deze zaak kan worden aangemerkt, hetgeen absoluut niet het geval is. Er is van de zijde van het Surinaamse bedrijf geen enkele illegale handeling verricht met betrekking tot deze export naar Sri Lanka. 

De redactie van Dagblad Suriname betreurt het, dat met dit artikel het bedrijf en de eigenaresse in een verkeerd daglicht zijn gesteld en biedt daarvoor haar oprechte verontschuldigingen aan. 

De mede-eigenaar heeft de redactie dinsdagochtend laten weten, dat de export van de vogels op een correcte wijze is geschied, met alle daarbij noodzakelijke en verplichte export-documenten en vergunningen. Het was ook niet de mede-eigenaresse die de vogels heeft geëxporteerd, maar de mede-eigenaar. Er is dan  ook, wat betreft Amazone Animal Export, geen enkele sprake geweest van een illegale export, laat staan van smokkel. 

De mede-eigenaar wacht de uitkomst van het onderzoek op Sri Lanka naar de import van de vogels af.

PK

error: Kopiëren mag niet!