Winkelief ‘Rambo’ door twee winkeliers dodelijk mishandeld na te zijn betrapt

G.I., meer bekend als ‘Rambo’, die vermoedelijk een zwerversbestaan leed, werd zaterdagmiddag 24 februari bij het stelen van een fles parfum in een winkel aan de Drs. Sophie Redmondstraat, op heterdaad betrapt door de winkeleigenaresse. 

De winkelierster en een familielid, ene Q.Z. pakten de verdachte vast, waardoor er een worsteling ontstond tussen de dief en de twee winkeliers. De verdachte was kennelijk niet opgewassen tegen het tweetal en werd tijdens het gevecht overmeesterd en mishandeld met als gevolg dat hij ter plekke het leven liet.

Agenten van politiebureau Nieuwe Haven gingen na melding van de diefstal met dodelijke afloop die dag naar de locatie voor onderzoek. De winkelierster en het familielid werden in de boeien geslagen, waarna het tweetal ter voorgeleiding naar het politiebureau werd overgebracht. 

In opdracht van het Openbaar Ministerie (OM) is het lichaam van G.I., die een bekende van de politie is, ter obductie door de politie in beslag genomen.

Het verdachte familielid is na overleg met het OM door de politie in verzekering gesteld, terwijl de winkelierster na verhoor werd heengezonden. Het verdere onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.

error: Kopiëren mag niet!