Paspoort wist: Van Trikt versus het OM

Robert van Trikt, de voormalige gouverneur van de Centrale Bank van Suriname (CBvS), heeft via zijn advocaat Irvin Kanhai een verzoek ingediend voor de teruggave van zijn paspoort. Dit verzoek komt nadat het Openbaar Ministerie (OM) heeft aangegeven gevangenneming te overwegen.

Van Trikt werd eerder veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht jaar en een boete van SRD 500.000 wegens diverse strafbare feiten, waaronder financiële malversaties bij de CBvS. Sindsdien is zijn paspoort ingevorderd als onderdeel van de strafmaatregelen.

De voormalige gouverneur stelt dat hij zijn paspoort nodig heeft voor internationale bijscholing als registeraccountant, een essentieel onderdeel voor het uitoefenen van zijn beroep. Van Trikt benadrukt dat hij vanaf het begin volledige medewerking heeft verleend aan het onderzoek en vertrouwen heeft in het rechtssysteem.

De advocaat van Van Trikt heeft ook gewezen op de medewerking van zijn cliënt tijdens het onderzoek en zijn bereidheid om zich aan eventuele beperkingen te houden, mocht het paspoort worden teruggegeven.

De zaak heeft veel aandacht getrokken in Suriname, gezien de prominente positie die Van Trikt bekleedde en de impact van de beschuldigingen op de financiële sector van het land.

error: Kopiëren mag niet!