Pertjajah Luhur neemt stappen om burgers directer te betrekken  bij oplossen klachten

De Pertjajah Luhur (PL) heeft acht raden geïnstalleerd met als doel directer in te spelen op de behoeften en klachten van de bevolking. Deze strategische zet, onder leiding van PL-voorzitter Paul Somohardjo, onderstreept de toewijding van de partij om haar rol als sociale kracht binnen de samenleving te versterken en op een oplossingsgerichte wijze te werken aan de diverse problemen die burgers ervaren.

De geïnstalleerde raden variëren in focus, van een Adviesraad onder leiding van Kenneth Lo-A-Njoe tot een Vrouwenraad voorgezeten door Toetie Abas, complementair aan specifieke raden zoals het Wetenschappelijk Bureau, de Jongerenraad, en raden die zich richten op Fondsen, Grondzaken, Rechtspositie, en BAZO/BZV/KKV. Elk van deze raden heeft als taak het adresseren en oplossen van klachten binnen hun expertisegebied, daarbij gehoor gevend aan de veelvoorkomende frustratie onder burgers over het gebrek aan correcte informatie en het gevoel van van het kastje naar de muur te worden gestuurd.

Somohardjo benadrukt het belang dat de PL hecht aan het serieus nemen van problemen en klachten uit de samenleving. “Wij zijn de partij met de sociale kracht en wij moeten het volk dienen. Het moet niet blijven bij een belofte”, verklaart hij. Dit initiatief nodigt burgers expliciet uit om met hun klachten naar de District- en Ressortbesturen van de PL te stappen, vanwaar deze doorverwezen worden naar de desbetreffende raden voor verdere afhandeling.

De raden zijn tevens verplicht tweewekelijks verslag uit te brengen aan de voorzitter van de PL over hun voortgang en inspanningen om de burgers van Suriname te dienen. Indien zij stuiten op klachten of problemen die zij niet zelfstandig kunnen oplossen, staat Somohardjo klaar om interventie op hoger niveau te faciliteren, zelfs tot aan de Raad van Ministers of de president.

Deze proactieve aanpak van de Pertjajah Luhur benadrukt niet alleen het belang van directe betrokkenheid bij het adresseren van zorgen onder burgers, maar zet ook een precedent voor andere politieke partijen om participatieve oplossingsstrategieën te omarmen. Het onderstreept tevens de noodzaak voor politieke entiteiten om actief en oprechte dienstbaarheid aan de samenleving als kern van hun missie te plaatsen.

error: Kopiëren mag niet!