Verkoper van nepgoud aangehouden

De 35-jarige nepgoudverkoper A.U. is maandag 12 februari door de politie van bureau Geyersvlijt in verzekering gesteld terzake oplichting.

Op die dag ging de man naar een goudinkoopbedrijf en bood enkele blokjes ruw goud ten verkoop aan. 

Nadat de medewerker van de eerste kassa het goud gewogen en geijkt had, bleek het om echt goud te gaan met een gewicht van 3.9 gram waarvoor hij een bedrag van SRD 7.546 zou ontvangen. Hierna mocht A.U. naar de kassa die hem zou uitbetalen. Toen A.U. naar de 2e kassa liep, verwisselde hij de blokjes ruw goud met vlokjes van een ander metaal.

De kassamedewerkster die het goud opnieuw woog constateerde dat het om 3.8 gram ging en stelde de medewerker van de eerste kassa in kennis, die meteen constateerde dat het niet om het goud ging dat hem in eerste instantie was aangeboden. Op camerabeelden is duidelijk te zien hoe A.U. het goud, dat kort tevoren was geijkt, vervangt met een ander metaal.

De blokjes ruw goud en twee zwarte zakjes inhoudende vlokjes nepgoud werden door de politie in beslag genomen. Bij de voorgeleiding gaf de verdachte toe het strafbaar feit te hebben gepleegd, omdat hij aan geld wilde komen. 

De politie van bureau Geyersvlijt is belast met dit onderzoek.

error: Kopiëren mag niet!