TotalEnergies leert van Exxon voor Surinaams offshore project

TotalEnergies neemt een voorbeeld aan ExxonMobil’s efficiënte operaties in Guyana bij het plannen van haar eerste offshore-ontwikkeling in Blok 58, voor de kust van Suriname. CEO Patrick Pouyanne benadrukte de intentie van TotalEnergies om te leren van ExxonMobil’s aanpak in het succesvolle Stabroek-blok, vooral in termen van kostenbesparing door het gebruik van FPSO’s (Floating Production Storage and Offloading units).

ExxonMobil, dat aanzienlijke successen heeft geboekt met vijf projecten in Guyana, met drie online en twee aanstaande, maakt gebruik van het “design one, build many”-principe. Dit heeft geleid tot een consistente stijging van de productie, ondersteund door SBM Offshore voor het merendeel van de FPSO-eenheden.

TotalEnergies kijkt nu naar dit model voor hun operaties in Suriname, met speciale aandacht voor de innovatieve inzet van FPSO’s. De selectie van de contractant voor hun eerste Surinaamse FPSO, die een capaciteit van 200.000 vaten per dag zal hebben, wordt een belangrijke stap. Zowel MODEC als SBM Offshore zijn in de running, waarbij elk bedrijf al begonnen is met vroege conceptuele engineeringstudies voor het project.

De keuze van TotalEnergies zal niet alleen een aanzienlijke impact hebben op de ontwikkeling van het Blok 58, maar ook op de opkomende offshore olie-industrie van Suriname.

error: Kopiëren mag niet!