Shakira kondigt nieuw album ‘Las Mujeres Ya No Lloran’ aan

De Colombiaanse superster Shakira zal op 22 maart haar eerste nieuwe album in zeven jaar uitbrengen, Las Mujeres Ya No Lloran (Women Don’t Cry Anymore). De aankomende LP van de zangeres markeert ook haar debuut op vinyl, met vier verschillende artwork-edities, elk  gecombineerd met een exclusieve gekleurde vinylvariant.

“Het maken van dit oeuvre is een alchemistisch proces geweest”, zei Shakira in een verklaring.  “Terwijl ik elk nummer schreef, was ik mezelf aan het herbouwen. Terwijl ik ze zong, veranderden mijn tranen in diamanten en mijn kwetsbaarheid in kracht.”

De titel van het album is een knipoog naar de krachtige teksten van haar Bizarrap-sessie “Bzrp Music Sessions, Vol. 53”, waar ze verklaarde: “las mujeres ya no llora, las mujeres facturan”, wat vrij vertaald betekent: “vrouwen huilen niet meer, ze verdienen geld.”

De speculatie over een nieuw album begon toen Shakira zondag een korte video plaatste die begon met een shot van een diamant, gevolgd door fragmenten van haar eerder uitgebrachte singles, waaronder ‘Copa Vacía’ met Manuel Turizo, haar door Bizarrap geproduceerde muzieksessie en ‘ Monotonie.”

Vorig jaar bracht Shakira opeenvolgende singles uit, waaronder haar keiharde “Bzrp Music Sessions, Vol. 53”, het eerder genoemde head-dobberende “Copa Vacía”, “El Jefe”, een meeslepende polkadottige ska met Fuerza Regida, en haar aangrijpende ballad “Acróstico.”

error: Kopiëren mag niet!