Operatie Ghabiang in volle gang – Bezorgde burgers in Para

Het Nationaal Leger is op 11 februari begonnen met de uitvoering van de grote legeroefening ‘Operatie Ghabiang’. Deze grootschalige operatie vindt plaats in de districten Paramaribo, Wanica en Para. Na voorbereidingen van iets meer dan een jaar nemen ruim 200 militairen deel aan deze trainingen. Tijdens deze operatie worden materieel en personeel ingezet in een conflictbeheersingsscenario, waarin alle gevechtsfuncties worden getoetst.

Bij de Wittenbergbrug en op de hoek van La Vigilantia en Martin Luther Kingweg in Para zijn woensdagmiddag legertenten opgezet. De aanwezigheid van militairen in dit gebied zorgde voor enige bezorgdheid onder de burgers, die niet op de hoogte waren van de grootschalige legeroefening. Sommigen speculeerden, dat het gebied mogelijk onveilig was vanwege de aanwezigheid van militairen. 

Donderdagochtend werden de trainingen in het gebied uitgevoerd en bleven de burgers zich afvragen wat er precies aan de hand was. Later werd duidelijk dat het om een geplande legeroefening ging, waardoor de bezorgdheid onder de burgers afnam.

Volgens het ministerie van Defensie wordt deze operatie een jaarlijks terugkerend evenement, na een periode van 16 jaar zonder grote legeroefeningen.

SK

error: Kopiëren mag niet!