Onrust in Paramaribo Noord-Oost over bouw bistro op berm

Bewoners van Paramaribo Noord-Oost uiten hun bezorgdheid over de bouw van een bistro op een berm van de kruising van Plutostraat en Leo Heinemanstraat. Deze activiteiten hebben niet alleen geleid tot ongenoegen binnen de gemeenschap, maar roepen ook vragen op over de afname van de buurtwaarde en de veiligheid van voetgangers.

In een reactie aan Dagblad Suriname heeft de districtscommissaris (dc) van Paramaribo Noord-Oost, duidelijkheid verschaft over de situatie. Volgens hem is er voor deze specifieke bouwactiviteit geen toestemming verleend door het districtscommissariaat, noch is er een buurtonderzoek uitgevoerd. “De toestemming voor de bistro op de betreffende berm is afgegeven door het ministerie van Openbare Werken, conform een bestaande beschikking”, aldus de dc.

Het huidige beleid ten aanzien van bermbebouwing, dat zich richt op ordening, deconcentratie en herallocatie van standhouders op de bermen, staat in schril contrast met het beleid van de vorige regering. “Er worden geen nieuwe toestemmingen meer verleend voor commerciële activiteiten op de bermen vanuit het districtscommissariaat. Bestaande vergunningen kunnen wel worden verlengd”, verklaart de districtscommissaris.

Interessant is dat de locatie waar de bistro wordt opgezet, oorspronkelijk al een eetgelegenheid huisvestte onder de vorige regering. De nieuwe ondernemer heeft de locatie overgenomen zonder een nieuwe vergunning aan te vragen, aangezien er reeds toestemming was verleend voor commerciële activiteiten op deze en andere vergelijkbare locaties.

Het districtscommissariaat kan alleen toestemming verlenen voor commerciële activiteiten en reclameborden of billboards in overleg met het ministerie van Openbare Werken. De huidige situatie rond de bistro benadrukt de noodzaak voor duidelijke communicatie en samenwerking tussen verschillende overheidsinstanties en de gemeenschap om te zorgen voor een geordende stedelijke ontwikkeling die rekening houdt met de belangen van alle betrokkenen.

error: Kopiëren mag niet!