Julia Roberts emotioneel na kritiek op uiterlijk

Via een bericht op Instagram herinnert Julia Roberts (56) de hele wereld eraan hoe toxisch social media kunnen zijn. Nadat ze zwaar bekritiseerd werd om haar uiterlijk na het posten van een foto, geeft de 56-jarige actrice toe dat ze geraakt is door deze opmerkingen. “Ik weet wie ik ben, en toch ben ik gekwetst.”

Na het delen van een spontane foto met haar nichtje Emma, werd Julia Roberts het mikpunt van kritiek op haar uiterlijk en leeftijd. “Ik plaatste een foto van mijn nichtje en mij, genomen op een ochtend tijdens een weekend waarin ze bij mij logeerde. We waren net wakker, dronken thee en speelden met de kaarten. We hadden een heerlijke ochtend. Het was geweldig en ik voelde me goed”, vertelt de 56-jarige actrice in een audiobericht dat gedeeld werd via het profiel van haar vriendin en collega Viola Davis.

“Veel mensen voelden zich blijkbaar gedwongen om te zeggen hoe vreselijk ik eruitzag op de foto. Mensen zeiden: ‘Oh mijn God, ik herkende haar niet eens’ of ‘Ziet ze er zo uit?’”

De actrice zegt dat haar foto een verhitte discussie over haar uiterlijk teweegbracht tussen degenen die haar “vreselijk” vonden en degenen die haar vurig verdedigden. Een zeer moeilijke situatie voor de actrice om mee om te gaan, vertelt Julia.

“Ik was verbluft over hoe dit me liet voelen. Ik ben een vrouw van 50 jaar. Ik weet wie ik ben, en toch ben ik gekwetst”, geeft ze toe. “Ik was zo gekwetst dat mensen de genegenheid en absolute vreugde die deze foto uitstraalt, niet konden zien.”

Roberts legt verder uit dat alle commentaren haar bewust hebben gemaakt van de impact die sociale media kunnen hebben, zeker op jongere generaties. “Ik dacht bij mezelf: ‘Mijn God, wat als ik 15 jaar was?’ Het is gewoon verwoestend. Ik denk dat het me veel heeft geleerd over wat het betekent om jong te zijn in de hedendaagse samenleving.”

error: Kopiëren mag niet!