78-jarige Henna moet nog steeds werken om te kunnen overleven

“Ik heb nooit verwacht dat ik op zo’n leeftijd nog zou moeten werken”, zegt Henna, die zeventig plusser is, in gesprek met Dagblad Suriname. Zij geeft aan, dat zij op haar leeftijd zou moeten genieten van de resterende tijd die zij nog heeft op aarde met haar kleinkinderen. “Maar dat is het helemaal niet, de situatie dwingt je om te werken. Als je dat niet doet ga je het ook niet kunnen overleven”, zegt Henna. 

“Feesten of wat vieren kan, maar als je geen geld hebt kun je het niet eens overleven. En iemand op mijn leeftijd moet eerder kijken naar hoe je eerst je privékosten voldoet en dan de vaste lasten.”

Henna verkoopt verschillende soorten gebakjes en zuurgoed (Foto: ter illustratie). “Ik ben al jaren bekend met mijn zuurgoed en koekjes. Vroeger deed ik met elke activiteit mee in het centrum. Dan zag je mij met enkele van mijn kinderen meedoen met de verkoop van koekjes, zuurgoed en andere lekkere gebakjes en enkel warme maaltijden.” 

Henna verkoopt op verschillende locaties. Zij geeft aan dat haar zoon de locatie kiest en haar vaak bij de door haar gewenste locaties afzet. “Ik sta niet alleen voor de verkoop, want ik ben niet zo sterk ter been. Een van mijn over kleinkinderen komt mee met mij of een dochter van mij. Ik zit en geef de prijzen door en hou op zo’n manier ook een babbeltje met de klanten en mijn dochter of over kleinkind als  assistent die ontvangt en verpakt. Ik doe dat soms ook, maar door mijn leeftijd ben ik niet zo fit. Ik ben acht en zeventig jaar, maar kan nog heel goed koken en bakken. Ondanks dat ik zo hard heb gewerkt in mijn jongere jaren moet ik nu toch weer werken. En dat vind ik jammer. Ik ben niet de enige die op zo een leeftijd werkt”, zegt Henna. 

“Er zijn velen en dat maakt mij blij, ondanks de leeftijd blijven wij niet zitten en wij oudjes blijven een voorbeeldfiguur.” 

TM

error: Kopiëren mag niet!