Torenhoge bedragen voor medische behandelingen baart burgers zorgen

Mensen worden de laatste tijd geconfronteerd met torenhoge medische kosten. Edwine, een senioren burger van 62 jaar, die de redactie van Dagblad Suriname te woord stond, gaat in op haar eigen financiële situatie als het gaat over haar medische kosten.

Duizenden SRD’s

De kosten voor een burger met acute gezondheidsaandoeningen kunnen al snel zo’n duizenden SRD’s belopen. “De acute ziektes vergen een extra behandeling bij de arts, hiermee dient te allen tijde rekening gehouden te worden. Ondanks dit is het wel noemenswaardig dat de torenhoge bedragen die neergeteld moeten worden onbetaalbaar zijn voor burgers”, aldus Edwine.

SZF dekt kosten gebrekkig

Ondanks ziektekostenverzekeringen zijn mensen gebrekkig gedekt voor de betaling van kosten bij medische ingrepen. Veel kosten moeten zelf op de een of andere manier worden voldaan. Alleen door inzet van familie en kennissen zou het een senioren burger die niet meer werkt volgens Edwine kunnen lukken om de koten te betalen. 

Voor een medische ingreep moest Edwine bijkans SRD 9.000 betalen. De behandelende arts was er gelukkig een, die rekening heeft gehouden met zijn patiënt. De keuze om in termijnen te betalen was mogelijk. De behandeling bestond uit meer dan 1 bezoek. 

Edwine betreurt het dat zij en vele anderen met deze hoge kosten geconfronteerd worden..

error: Kopiëren mag niet!