Parkeergedrag ouders voor scholen zorgt voor belemmering verkeer

Het blijkt, auto’s van ouders of verzorgers die hun kinderen naar school brengen, niet altijd goed in de buurt van scholen worden geparkeerd. De ouders wachten bij het ophalen op hun kinderen in de auto, die geparkeerd staat op het wegdek en dat zorgt voor opstoppingen van het verkeer.

De 36-jarige Virgil gaat in gesprek met de redactie van Dagblad Suriname in op de situatie die hij aantreft bij het ophalen van zijn dochter van school in de Boterbloemstraat in Paramaribo. Het verkeer zat totaal vast op het moment dat hij arriveerde, omdat ouders hun auto op de weg achter hadden gelaten om hun kinderen op te wachten. 

Er was geen noemenswaardige controle van bikers of de Verkeerspolitie toen Virgil zijn dochter ophaalde. 

“Er wordt niet gewerkt aan een mogelijke oplossing. Enkele ouders schreeuwen voor anderen om hun auto gewoon te parkeren op de wegen of ergens langs een berm, omdat er verder geen parkeerruimte is”, zegt Vrigil. 

De situatie is volgens Virgil altijd zo geweest en niemand die er iets aan veranderd. “De openbare wegen zijn geen parkeerplaatsen en dat is een feit. Het belemmeren van het verkeer, omdat er een leerling is die opgehaald moet worden is frappant, maar tegelijkertijd ook zeker irritant”, aldus Virgil.

error: Kopiëren mag niet!