Jaloezie na 60 jaar ontaardt in gewelddadige aanval in Florida

In North Miami Beach, Florida (VS), heeft een merkwaardig voorval de ware aard van jaloezie onthuld, zelfs na decennia. Een 71-jarige vrouw, Bertha Yalter, wordt beschuldigd van poging tot moord en ernstige mishandeling op haar 52-jarige echtgenoot nadat een ansichtkaart uit het verleden was opgedoken en haar jaloers maakte.

De ansichtkaart, verzonden door een vrouw uit Turkije met wie de man zestig jaar geleden een romantische relatie had, werd het brandpunt van een ruzie die bijna fataal afliep. Volgens het politierapport probeerde Yalter haar echtgenoot te verstikken met een kussen in een vlaag van woede, veroorzaakt door haar ontdekking van de ansichtkaart. Het incident vond plaats in het stel hun condominium, waarbij de man achterbleef met blauwe plekken, snijwonden en bijtwonden.

De verdediging stelt, dat de situatie escaleerde vanuit een ruzie, maar de openbare aanklagers zijn van mening dat de actie van Yalter met een kussen duidelijk bedoeld was om te doden, waardoor de aanklacht van poging tot moord gerechtvaardigd is. Bovendien hint het onderzoek op een nog extremere vorm van vernedering, waarbij Yalter haar echtgenoot zou hebben belaagd op een manier die de zaak alleen maar ernstiger maakt.

Het slachtoffer is momenteel aan het herstellen en probeert zelfs zijn echtgenote uit de gevangenis te helpen, ondanks de beschuldigingen tegen haar. De politie beschikt over videobewijs van het incident, wat van cruciaal belang zal zijn in de juridische afhandeling van de zaak.

Bertha Yalter mag, in afwachting van verdere gerechtelijke procedures, niet in de nabijheid van haar echtgenoot komen, aangezien hij door de rechter als “extreem kwetsbaar” is bestempeld. Dit incident werpt licht op de complexiteit van relaties en de diepe wortels van jaloezie, zelfs na zoveel jaren.

error: Kopiëren mag niet!