Buurtbewoners, waaronder een agent, houden verdachte dief aan

Buurtbewoners, waaronder een politieman, bij de Pandit Paltan Tewarieweg hebben zondagochtend 11 februari rond vier uur een dief op heterdaad aangehouden.

De politieman verklaarde dat hij door zijn buurman werd geattendeerd op de aanwezigheid van een dief in de omgeving, die kort tevoren in een bus op een erf van de buurvrouw gluurde. Nadat de dief door de vrouw was betrapt, verliet hij meteen de plek op een fiets. Bij de achtervolging sprong de dief van de fiets, klom over een schutting heen en rende een perceel op waar hij werd aangehouden.

Op de 32-jarige aangehouden verdachte, C.R., werden een zwarte rugtas, inhoudende kledingstukken, witte handschoenen en een houwer aangetroffen. Op zijn fiets werd een zwarte tas inhoudende een kogelwerende vest, zwarte gympen en een bivakmuts aangetroffen.

Nader onderzoek wees uit, dat op camerabeelden te zien is hoe de verdachte gekleed was in een blauw t-shirt, de bivakmuts op zijn hoofd had en de witte handschoenen aan zijn handen droeg, zich toegang verschafte tot het voertuig op het erf van de politieman.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie werd de verdachte in verzekering gesteld, en de fiets en de overige goederen werden in beslag genomen.

De politie van bureau Livorno onderzoekt de zaak verder, zo bericht de politie Regio Paramaribo.

error: Kopiëren mag niet!