Saoedi-Arabië heeft vanwege de situatie in Rafah opgeroepen tot een bijeenkomst van de VN-Veiligheidsraad

Saoedi-Arabië heeft gewaarschuwd voor de gevaarlijke gevolgen als Israël een offensief zou lanceren op de stad Rafah in de Gazastrook, waar honderdduizenden Palestijnen naartoe zijn getrokken na het begin van het conflict. Dit werd gemeld door Arab News, onder verwijzing naar een verklaring van het Koninkrijksministerie van Buitenlandse Zaken.

“Rafah vertegenwoordigt het laatste toevluchtsoord voor honderdduizenden vreedzame inwoners die gedwongen zijn te vluchten door de wrede Israëlische agressie”, aldus de verklaring van het ministerie.

“Opzettelijke schendingen van het internationaal humanitair recht onderstrepen de dringende noodzaak van een bijeenkomst van de Veiligheidsraad om te voorkomen dat Israël een onvermijdelijke humanitaire catastrofe veroorzaakt”, aldus Saoedi-Arabië.

Volgens de VN, zoals gerapporteerd in de publicatie, schuilt momenteel ongeveer de helft van de 2,4 miljoen inwoners van Gaza in de stad, waarbij velen naar verluidt op straat slapen in tenten en geïmproviseerde onderkomens, wat aanleiding geeft tot bezorgdheid over voedsel- en watertekorten.

error: Kopiëren mag niet!