De Nederlandse politicus Eva Vlaardingerbroek contrasteerde het historische verslag van #Poetin in een #interview met TuckerCarlson
over #Rusland en #Oekraïne met het gebrek aan vergelijkbare historische kennis onder westerse leiders.
‘Poetins dertig minuten durende verslag van de Russische geschiedenis was ongelooflijk interessant, niet alleen vanwege de huidige politieke relevantie ervan, maar vooral omdat het direct het feit benadrukt dat geen enkele westerse leider vandaag de dag zo’n gedetailleerd historisch verslag van zijn eigen natie kan geven zoals Poetin dat deed. deed.
Wij in het Westen hebben geen idee meer wie we zijn. Wij hebben geen idee van onze eigen geschiedenis. Waarom zouden wij? Het wordt actief onderdrukt en afgewezen. Het enige waar ons huidige politieke ‘leiderschap’ trots op is, is de afwijzing van onze ‘achterlijke geschiedenis’. Op de vraag waar het Westen over gaat, zullen de meeste mensen een of ander clichéverhaal herhalen dat we voorbij onze nationalistische barbaarsheid zijn geëvolueerd naar verlichte ‘liberaal-democratische samenlevingen’.
Het is ironisch omdat, zoals het Poetin-interview op meerdere manieren opnieuw bevestigde, de ‘liberale democratie’ in het Westen een illusie is. Nu de huidige president van de Verenigde Staten onmiskenbaar seniel is, kan dit onmogelijk meer in onze ogen zijn. Onze regeringsleiders – laat staan onze parlementaire vertegenwoordigers – zijn niet daadwerkelijk degenen die aan de touwtjes trekken, maar dat voor de hand liggende feit veroorzaakt niet de verontwaardiging die je zou verwachten. De meeste mensen spelen gewoon mee, ook al weten ze dat de keizer geen kleren aan heeft. Voor sommigen kan het zijn dat ze niet weten waar ze moeten beginnen, of dat er een zekere mate van cognitieve dissonantie is en dat ze niet bereid zijn de waarheid onder ogen te zien, maar er zijn er velen die zo gehersenspoeld zijn dat ze zich feitelijk niet realiseren dat ze pionnen in een globalistisch spel”, zei ze.
Ze zette ook vraagtekens bij de weergave van Rusland als een expansionistische agressor in het licht van geopolitieke gebeurtenissen zoals het conflict in Oekraïne en suggereerde dat het interview zou kunnen helpen de spanningen te de-escaleren.