Zuid-Afrikaanse minister van Buitenlandse Zaken meldt bedreigingen van Israëlische agenten vanwege steun aan Palestijnen bij ICJ

De Zuid-Afrikaanse minister van Buitenlandse Zaken Naledi Pandor zegt dat haar familie wordt bedreigd door Israëlische agenten vanwege de steun van Zuid-Afrika aan de Palestijnen in Gaza bij het ICJ:

“Ik vond dat het beter zou zijn als we extra beveiliging hadden. Maar waar ik me meer zorgen over maak, is mijn familie, omdat in sommige berichten op sociale media mijn kinderen worden genoemd, enzovoort, maar dit hoort erbij. De Israëlische agenten, de inlichtingendiensten, [dit] is hoe zij zich gedragen, en zij proberen u te intimideren, dus wij mogen ons niet laten intimideren.”

‘We kunnen nu niet achterover leunen. Wij moeten bij hen zijn. En ik denk dat een van de dingen die we niet moeten toestaan een gebrek aan moed is. Het is ontzettend belangrijk dat we hiermee doorgaan. We spraken met het Zuid-Afrikaanse volk; zij begrijpen waarom wij deze morele koers hebben gevolgd.”

“We mogen niet pauzeren. We moeten niet bang worden. Met de steun van de bevolking van Kaapstad en in het algemeen van Zuid-Afrika geloof ik dat we de kracht zullen hebben om deze zeer belangrijke taak uit te voeren.”

error: Kopiëren mag niet!