VS doneert 38.880 Covid-19 vaccins aan Suriname

De Amerikaanse ambassade in Paramaribo heeft vrijdag 38.880 Pfizer Covid-19 bivalente vaccins gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid. Dit is de derde grote levering van vaccins aan Suriname, na de 226.800 doses afgeleverd in februari 2022 en de 140.000 afgeleverd in augustus 2021.

Sinds het begin van de Corona-viruspandemie heeft de Amerikaanse regering een cruciale rol gespeeld en blijft deze spelen bij het ondersteunen van mondiale donaties en de levering van Covid-19-vaccins aan de lage- en middeninkomenslanden van de wereld.

De donatie werd mogelijk gemaakt door het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, USAID en het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid en Human Services. De vaccins zullen worden gedistribueerd door het ministerie van Volksgezondheid als onderdeel van de lopende vaccinatie-inspanningen.

Tijdens de ceremonie merkte de Amerikaanse ambassadeur Robert Faucher op dat pandemieën economische onrust en sociale onrust kunnen veroorzaken. Hij zei: “Als we deze crises kunnen voorkomen voordat ze beginnen, kunnen we zowel gezonde mensen als gezonde democratieën behouden.”

Minister van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking Albert Ramdhin prees de sterke relatie met de Verenigde Staten als voorbeeld van de waarde van goede internationale partnerschappen voor Suriname. Minister van Volksgezondheid dr. Amar Ramadhin zei dat het vaccin de enige bewezen manier is om de ernstige gevolgen van het Covid-19-virus te verminderen. Hij drong er bij Surinamers op aan gebruik te maken van deze donatie om zichzelf, hun families en hun gemeenschappen te beschermen.

Zoals uiteengezet door de Amerikaanse Centers for Disease Control kan vaccinatie tegen COVID-19 het risico op het krijgen en verspreiden van het virus verlagen, ernstige ziekten en sterfgevallen helpen voorkomen en het vermogen van het virus om te muteren beperken door geschikte gastheren te beperken.

error: Kopiëren mag niet!