Vicepresident Brunswijk: “Regering komt met studiefinanciering als tegemoetkoming voor studenten”

De regering komt volgens vicepresident Ronnie Brunswijk met studiefinanciering om studenten te helpen met hun financiële lasten, waaronder een aangekondigde huurverhoging van hun kamers.

De aankondiging deed de vicepresident toen hij naar de Student Housing Campus Village, de studentencampus op het Anton de Kom Universiteitscomplex, was gegaan. Volgens hem zal het geld beschikbaar gesteld worden aan studenten om zo de lasten te verminderen en de studenten in staat te stellen om in alle rust hun opleiding te volgen. 

“Jullie zijn de toekomst van morgen. De regering gaat daarom binnen twee maanden beginnen met studiefinanciering. Het gaat geen lening zijn maar een tegemoetkoming. Velen gaan niet meer naar school, maar de regering waardeert het dat jullie wel gaan en daarom zullen wij een tegemoetkoming uitkeren om te helpen met de dagelijkse kosten”, sprak de Brunswijk. 

Minister Henry Ori van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) zei dat de uitkering zal geschieden na registratie door de NOB, de Nationale Ontwikkelingsbank van Suriname N.V. Volgens de minister heeft de NOB ruime ervaring hiermee. De Staat Suriname is de enige aandeelhouder en het ministerie van Financiën en Planning treedt op als gemachtigde bij de NOB. 

Het Fonds Studiefinanciering Suriname (FSS), dat in 2009 werd ingesteld, is nog actief en wordt gebruikt om aan studenten die een universitaire en hoger beroepsonderwijsopleiding volgen, leningen te verstrekken. Maar de nieuwe studiefinanciering zal geen lening zijn, maar een tegemoetkoming, beklemtoonde de vicepresident. Het initiatief moet binnen twee maanden worden geïmplementeerd. 

Brunswijk en Ori waren woensdag naar de campus gegaan, waar studenten in actie waren. De verhoging van de kamer huur per 1 maart en de deplorabele staat van het complex waren directe aanleiding van het bezoek. 

error: Kopiëren mag niet!