Stichting Wan Okasi wordt nu ondersteund door de COL

Stichting Wan Okasi, de belangenorganisatie die zich inzet voor personen met een beperking, is per 6 februari toegetreden tot de Confederatie voor Organisaties van Landsdienaren (COL). Deze stap komt na jaren van inzet voor het verbeteren van de levenssituatie van hun achterban, die helaas ernstig verslechterd is door het wanbeleid van de regeringen, zo meldt Wan Okasi-voorzitter Aniel Koendjbiharie op zijn Facebook-pagina.

“Bitter weinig actie”

Gedurende de afgelopen twaalf jaar heeft Stichting Wan Okasi gestreden voor diverse verbeteringen ten behoeve van personen van deze doelgroep. Ondanks herhaalde gesprekken met beleidsmakers en het aankaarten van de slechte levensomstandigheden van deze doelgroep, is er bitter weinig actie ondernomen om deze situatie te verbeteren, aldus Koendjbiharie.

In een poging om meer kracht te bundelen en effectiever te kunnen optreden in het belangenbehartiging, heeft de stichting de leiding van de Confederatie voor Organisaties van Landsdienaren benaderd met het verzoek om ondersteuning en toetreding tot de COL. Het bestuur onder leiding van Hugo Blanker, heeft positief gereageerd op dit verzoek. De afgelopen week heeft al een verkennende bespreking plaatsgevonden.

Als gevolg van deze beslissing zal Stichting Wan Okasi kunnen rekenen op de volledige steun van COL bij gesprekken met de regering. Een brief aan de president is reeds gestuurd om deze te informeren over de toetreding van Wan Okasi tot COL en gevraagd om rekening hiermee te houden, aldus de voorzitter van de stichting die opkomt voor de belangen van mensen met een beperking.

error: Kopiëren mag niet!