Het Jaar van de Draak begint met spectaculaire festiviteiten

Het Jaar van de Draak, gezien als het meest fortuinlijke teken binnen de Chinese dierenriem, gaat officieel van start op 10 februari. Deze dag, gemarkeerd door de tweede nieuwe maan na de winterzonnewende, luidt het begin in van het nieuwe maanjaar, een periode die op de Chinese kalender de grootste feestdag vormt.

De viering, die 15 dagen duurt, is een tijd van familieherenigingen, rijke feestmaaltijden en bezoeken aan tempels voor toekomstvoorspellingen. De twaalf dieren van de Chinese dierenriem, die elk jaar op geordende wijze rouleren, spelen een cruciale rol in deze periode van vernieuwing en hoop.

De draak, het enige mythische wezen binnen deze cyclus, wordt door Chinezen wereldwijd vereerd als een teken van macht, succes en geluk. Hoewel hij door zijn machtige bekwaamheden werd verwacht de race van de Jade-keizer te winnen en de dierenriem aan te voeren, belandde de draak op de vijfde plek. Dit was het resultaat van zijn edelmoedige daden: het assisteren van dorpen in nood en het redden van een in gevaar verkerend konijn.

Het karakter van de draak wordt geassocieerd met moed, doorzettingsvermogen, zelfvertrouwen en creativiteit, maar ook met een veeleisende en assertieve natuur. Beroemde persoonlijkheden zoals Bruce Lee, Rihanna, Vladimir Poetin en John Lennon, die onder het teken van de draak zijn geboren, weerspiegelen deze diversiteit aan eigenschappen.

Terwijl de wereld het begin van het Jaar van de Draak verwelkomt, omarmen miljoenen mensen de rijke tradities en het cultureel erfgoed dat deze periode met zich meebrengt, in de hoop op een jaar vol geluk en voorspoed.

error: Kopiëren mag niet!