De prijs van groente verschilt van supermarkt, groente stand tot de markt

De prijzen van groenten kunnen niet gepeild worden, het verschilt bij elke supermarkt, groente stand en op de markt. Een paar personen geven tijdens een gesprek met de redactie van Dagblad Suriname aan, dat zij uiteindelijk niet echt weten waar zij naartoe moeten. “Op de markt heb je voordeel,  maar als je denkt aan je uitgaven aan vervoer of benzine, dan geef je hetzelfde uit als wat je uit zou geven wanneer je naar de supermarkt zou gaan”, zegt Juliana. 

“Wie gaat niet uitkijken naar goedkope groenten of kijken waar je voordelig uitkomt, maar je moet ook verder denken. Je buik moet worden gevuld, maar je moet ook veel minder uitgeven, alles telt mee, ook vervoerskosten.”

Een standhouder zegt, dat hij nog geen verschil ziet op de markt. “Integendeel zie ik dat een paar standhouders weg blijven of om de ene dag komen. De prijzen van groenten zijn namelijk gedaald, maar ook gestegen, het verschil is dat bladgroenten bijvoorbeeld eerder SRD 35 kosten, maar nu voor tussen de SRD 20  en SRD 25 gekocht kunnen worden. Het grote verschil merkt men bij de verkoop buiten de markt.  Er zijn dalingen, omdat de verkoop ook niet gaat, maar dit is ook een gebaar om de consumenten tegemoet te komen en ook om te verdienen. Maar uiteindelijk zie ik niet echt een aanloop”, aldus de standhouder.

“Bij mij in de buurt heb ik gezien dat de winkelier een hele kool vanaf SRD 200 tot SRD 400 verkoopt en hij heeft aan het eind van de dag net maar enkele over. Maar, bij mij heeft men wel te klagen, dus je ziet dat het niet aan ons als standhouders ligt, maar aan de mens zelf. Wij moeten elkaar helpen en ondersteunen en als we dat niet doen is er geen vooruitgang. Dat blijft een probleem hier, maar aan het eind hoop ik dat het beter wordt voor mij en een ieder.”

TM

error: Kopiëren mag niet!