Bigi Bravo boot vaart niet, bewoners Kabalebo zijn bezorgd

Vanwege het feit dat de diensten van de staatsboot Bigi Bravo in het ressort Kabalebo zijn stopgezet, zijn mensen noodgedwongen hun waren te transporteren in particuliere vaartuigen.

Politie treed streng op

Het blijkt dat burgers vanwege de financiële situatue en de afstanden hun waar, zoals gascilinders en andere explosieve goederen, in een vaartuig samen met burgers van het gebied willen transporteren. Ze worden echter door de politie gestopt, omdat het geen veilige wijze van vervoer en transport is.

Geen andere oplossing

De boothouders zijn hieromtrent vaak gesommeerd en moeten zich dus aan de regels houden. Vanwege het feit dat men het als lastig ervaart dat er zoveel druk op hen wordt uitgeoefend, willen de boothouders stoppen met varen, maar brengt heel veel gevolgen met zich mee.

De burgers zitten met hun handen in het haar

“We hebben nu 2 boten die de route onderhouden, want Bigi Bravo vaart niet meer. Nu komt de politie met hun regels waaraan wij ons moeten houden als burgers. Het blijkt dat de booteigenaren een vergunning moeten hebben, ze mogen geen brandstof, gasbom en passagiers samen vervoeren, iets wat vanaf toen ik me kon heugen zo is gebeurd. Nu willen de booteigenaren stoppen met varen. Bigi Bravo die ging varen als lantiboto, maar die is al een tijdje gestopt met varen.”

“De kosten zijn extra hoog, dus je kan als bootsman niet alleen een gasbom of passagiers of brandstof meenemen. Men krijgt geen subsidie. De gemeenschap mag niet lijden onder de omstandigheden. Natuurlijk zijn er regels en men moet gevaren voorkomen, maar de regering moet ook meehelpen om naar een oplossing te zoeken. Er zijn mogelijkheden”, aldus Simon vanuit het gebied in gesprek met de redactie van Dagblad Suriname.

error: Kopiëren mag niet!