Voetganger zwaargewond na bij Kadjoe te zijn aangereden door automobilist

Bij een aanrijding dinsdagochtend rond twee uur op de Brownsweg ter hoogte van het dorp Kadjoe, is een voetganger door een personenauto aangereden.

Uit het voorlopig politieonderzoek is gebleken,  dat de bestuurder van de auto op een gegeven moment een inkomend telefoongesprek kreeg. Hij draaide zich om, omdat zijn mobiele telefoon op de achterzitting lag. Daarbij verloor hij de controle over het stuur en reed de voetganger aan, die rechts van de weg liep. 

Zonder achterlating van zijn personalia liet hij de zwaargewonde voetganger in hulpeloze toestand achter. De voetganger werd door omstanders naar de poli overgebracht maar moest in allerijl overgebracht worden naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

Omstreeks 06.30 uur dezelfde ochtend meldde de bestuurder zich op het politiebureau. De man bleek onder invloed van alcohol te zijn. Hij werd ter ontnuchtering opgehouden en na te zijn ontnuchter, werd hij voorgeleid aan een Hulpofficier van Justitie die in overleg met een lid van het Openbaar Ministerie besliste dat de verdachte in verzekering werd gesteld.

De bestuurder is niet in het bezit van een geldig Surinaams rijbewijs, aldus de Unit Verkeer Midden van het Korps Politie Suriname.

error: Kopiëren mag niet!