Verenigd Koninkrijk: Verboden XL-bully’s verscheuren in Engeland een oma voor ogen kleinzoon

Ondanks het recente verbod in Engeland op het houden van XL-bully’s hebben twee van dit soort honden afgelopen weekeinde grootmoeder Esther Martin voor de ogen van haar kleinzoon in stukken gescheurd. Dat melden verschillende Britse media.

De nog zeer jonge honden waren aan het vechten, waarop de kleinzoon de hulp van zijn oma inriep om ze uit elkaar te halen. Esther Martin moest haar optreden echter met de dood bekopen.

De bulldogs Beauty en Bear, een reutje en een teefje, waren zo agressief dat ze de 68-jarige oma aan stukken scheurden. Zelfs de buren die waren toegesneld konden niks meer voor haar doen. Uiteindelijk moesten politieagenten eraan te pas komen om de honden dood te schieten.

De gruwelijke dood van oma Esther kwam pas enkele dagen na het officiële verbod op het houden van XL-bully’s. Voor de introductie van de wet op 1 februari konden eigenaren van dit ras respijt krijgen. Ze moesten hun honden dan voor de deadline registreren en steriliseren. Uitlaten mag alleen aan de lijn en met een muilkorf.

error: Kopiëren mag niet!