ROS-minister Emanuel: “Oud-NIS directeur heeft gelogen over inrichting uit eigen zak” 

Minister Gracia Emanuel van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) heeft gesteld dat de voortvluchtige Joel Martinus, oud directeur van het Nationaal Indoor Stadion (NIS), heeft gelogen voor de totale samenleving alsook de leiding van het departement. Volgens de bewindsvrouwe heeft Martinus aangegeven, dat de betalingen voor de herinrichting van het NIS uit eigen zak werden gedekt. Dit klopt dus niet volgens de minister.

Emanuel sprak woensdag voor aanvang van de reguliere Raad van Ministers vergadering. Volgens haar is er een overeenkomst gesloten door de toenmalige bestuursvoorzitter en een bedrijf om de inrichting te doen. Maandelijks moet hiervoor SRD 100.000 worden voldaan.

“Maar, ik heb duidelijk aangegeven dat wij niet hieraan zullen meewerken. De compatibele regels zijn niet gevolgd. Er is geen openbare inschrijving geweest. De overeenkomst is niet met ROS getekend”, verduidelijkte de bewindsvrouwe.

Zij zei ook de onrust rondom NIS te betreuren en sprak van vandalisme.

De leiding van het NIS onder waarnemend directeur Zeeman is geïnstrueerd onmiddellijk aangifte te doen. Emanuel stelt dat ROS orde op zaken wil stellen bij het NIS door financiering te zoeken via een Public-Private Partnership (PPP) om het NIS grondig te rehabiliteren.

error: Kopiëren mag niet!