Een tweede arts in poli te Kwatta verademing voor patiënten

“Zucht, zolang wacht ik al op mijn beurt”, klaagt een patiënte bij de bekende huisarts poli Alshar te Kwatta. De zuster benaderde deze patiënt door te zeggen, dat haar beurt zo zou komen, want sinds 1 februari van dit jaar is er een tweede arts aangetrokken.

Jarenlang heeft deze huisarts alleen zijn poli gedraaid. Hij is een goede arts voor zijn patiënten en zo wordt vertrouwen opgebouwd.

De reden voor de komst van een tweede arts na zoveel jaren was om de drukte te verwerken. 

Na tien minuten hoorde de patiënte haar naam en met een glimlach liep ze naar de spreekkamer. Ook konden twee andere patiënten zich aansluiten, want er zijn drie spreekkamers. 

Er is geen gehaast en geen geklaag en dat valt de dienstdoende zuster op. Een andere patiënt merkte de rust ook op en was blij. Want vaak was het zo niet te doen, vooral als de patiënten langer dan 1 uur op hun beurt moesten wachten. 

Wat ook fijn is voor de patiënt is de apotheek die slechts een paar meter verwijderd is van de poli. Deze apotheek heeft een samenwerking met de huisarts, zodat de patiënten meteen ernaar toe kunnen voor hun medicijnen, maar ook dat de medicijnen op een SZF-kaart te verkrijgen zijn.

Naast de apotheek is een Medilab waar de patiënt zijn of haar labonderzoek kan laten uitvoeren, waarna het resultaat per e-mail naar de huisarts wordt gestuurd. Er wordt met de patiënt gecommuniceerd.

CS

error: Kopiëren mag niet!