Braziliaanse Gezondheidsmissie focust op 14 Cruciale Ziekten

Brazilië lanceert ‘Gezond Brazilië’, een omvangrijk gezondheidsprogramma voorgesteld door president Luiz Inácio Lula da Silva en minister van Volksgezondheid Nísia Trindade, met het doel veertien belangrijke ziekten te bestrijden die tussen 2017 en 2021 tot meer dan 59.000 sterfgevallen leidden. Het initiatief streeft ernaar ziekten zoals malaria, Chagas, trachoom, lymfatische filariasis, schistosomiasis, onchocerciasis en door de bodem overgebrachte wormen uit te roeien. Het omvat ook plannen om de overdracht van infecties zoals syfilis, hepatitis B, HIV en HTLV van moeder op kind te stoppen.

De aanpak richt zich op het verminderen van de prevalentie van ziekten zoals tuberculose, lepra, virale hepatitis en HIV/AIDS, met als doel gezondheidsrisico’s voor de meest kwetsbare groepen te verlagen en ieders gezondheid te verbeteren door snelle en kosteneffectieve behandeling.

‘Gezond Brazilië’ is meer dan een gezondheidsinitiatief; het is een sociale interventie die de gezondheid en ongelijkheid in verarmde gebieden aanpakt. Dit nieuwe beleid geeft prioriteit aan het welzijn van alle burgers, vooral die in gemarginaliseerde omstandigheden, en telt voor de veelvoorkomende, maar vaak genegeerde, ziektes die in Brazilië een significante bedreiging vormen.

error: Kopiëren mag niet!