Studenten Campus gaan zich bundelen

De studenten die wonen op de campus van de Anton de Kom Universiteit van Suriname gaan zich organiseren om de per 1 maart aangekondige huur- en andere verhogingen zoveel als mogelijk bespreekbaar te maken. Alle mogelijke opties worden tot op dit moment bekeken. Een petitie wordt niet uitgesloten.

Geconcludeerd kan worden uit gesprekken van de redactie van Dagblad Suriname met enkele studenten, dat ze zich niet kunnen vinden in die aangekondigde verhogingen, terwijl de leefomstandigheden gebrekkig blijven. Het stichtingsbestuur van het Campus-complex geeft aan dat er oplossingen zullen komen voor de ongerieven, maar dat die slechts gerealiseerd kunnen worden als er financiële middelen beschikbaar zijn.

Terwijl de studenten zich geroepen voelen aan de ene kant om de verhogingen aan te kaarten, is het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur aan de andere kant bezig met de onafgemaakte gebouwen op het terrein, waarvan de bouw sinds jaar en dag stil ligt na de verkiezingen van 2020. Recentelijk is een start gemaakt met het opruimen van het  terrein. 

Ministerie Orie heeft tijdens de begrotingsbehandeling voor het jaar 2024  in De Nationale Assemblee bekendgemaakt, dat de studentenflats de nodige aandacht van het ministerie krijgen en dat er financiële middelen zijn vrijgemaakt voor de onafgemaakte gebouwen. 

Het laatste over deze kwestie is nog niet gezegd, omdat beide groepen nog in gesprek zijn met elkaar om de mogelijkheden te bespreken.

error: Kopiëren mag niet!