Stichting Single Mother Project zet zich in tegen menstruatie-armoede

In een voortdurende strijd tegen menstruatie-armoede in Suriname, blijft de Stichting Single Mother Project onvermoeibaar werken om maandverband aan alleenstaande moeders te verschaffen. Onder leiding van Judith Faerber, voorzitter van de stichting, groeit de organisatie dagelijks door de toename van nieuwe registraties. “Wij zetten ons volledig in om de noodzakelijke ondersteuning te bieden,” zegt Faerber. 

De zorgvuldige organisatie achter de distributie is duidelijk; deelnemers worden in WhatsApp-groepen geplaatst voor mededelingen en de verificatie van gegevens door mevrouw Faerber getuigt van haar nauwkeurigheid en strengheid.

Een recente bijzonderheid voor de stichting was de aanwezigheid van twee speciale gasten, namelijk Theresia Cirino, de huidige secretaris van de Soroptimisten in Paramaribo, en Lydia Heuveling van Beek van de Soroptimisten uit Hilversum, Nederland.

Beide dames zijn naar Suriname gekomen om hun steun te betuigen en de werking van de stichting van dichtbij mee te maken. Heuveling van Beek, die via internationale kanalen over het project had gehoord, benadrukte haar wens om een actieve bijdrage te leveren aan de bestrijding van menstruatie-armoede.

De Stichting Single Mother Project benadrukt het belang van gemeenschappelijk optreden tegen dit probleem. “Het is een kwestie die we niet alleen kunnen aanpakken”, verklaart Faerber. Zij roept het publiek op om bij te dragen, hetzij door donaties of door het verhogen van het bewustzijn rondom het thema.

Voor meer informatie over hoe u kunt helpen, nodigt de stichting belangstellenden uit om contact op te nemen met mevrouw Judith Faerber of de stichting te volgen op Facebook onder “Stichting Single Mother Project Suriname”. De dankbaarheid van de organisatie, en belangrijker nog, van de moeders die zij ondersteunen, is immens.

CS

error: Kopiëren mag niet!