OM voert repliek in zaak verkoolde lijken

In de zaak waarin op 18 juli 2021 drie verkoolde lichamen werden aangetroffen in een Ford Ranger aan de Noordpolderdam ter hoogte van Leiding 8, voerde het Openbaar Ministerie (OM) vertegenwoordigd door Officier van Justitie Claudia Bruining, vandaag, maandag 5 februari, de repliek in deze zaak. 

De lijken werden aan hun handen en voeten gekneveld aangetroffen. Twee lichamen werden in de bak van het voertuig aangetroffen en één op de achterzitting. Vijf dagen later maakte de politie de identiteit bekend van de slachtoffers. Het ging in deze om Rohitas Sital (39), Cedric Tertullien (27) en Shawn Stolk (24). 

Nadat de zaak meer dan een jaar stil lag, werden uiteindelijk 3 verdachten aangehouden.  Als eerste werd de zus, Yorinde W. van de hoofdverdachte Wilson Marvin aangehouden. Yorinde deed uit de doeken hoe Sital drugs had weggenomen van haar broer en dat de drugs teruggehaald moest worden. Daarvoor heeft haar broer enkele mannen ingezet die Sital moesten ontvoeren. Op aanwijzen van haar werden G. Roel en S. Elden aangehouden.

Uiteindelijk liepen zaken anders af en werden de slachtoffers in een woning aan de Willem Antonielaan doodgeschoten, waarna de lichamen in de auto in brand zijn gestoken. In de nabije omgeving van de in brand gestoken auto werd een tank, waarin brandstof was, aangetroffen. 

Advocaat Murvin Dubois die S. Elden  bijstaat, had in een lijvig pleidooi aangevoerd dat het OM onvoldoende bewijs heeft om aan te tonen dat hij betrokken was bij de ontvoering en de moord op de slachtoffers. Elden is taxichauffeur en heeft slechts een rit gereden, stelde de advocaat. Tegen Elden is een straf van 20 jaren geëist. Het Openbaar Ministerie ging in repliek in al deze punten en concludeerde dat er wel voldoende bewijs is tegen S. Elden. 

Ook advocaat Raoul Lobo heeft in zijn pleidooi aangevoerd dat er geen bewijs is tegen zijn cliënt  G. Roel. Ook tegen deze verdachte is 20 jaar celstraf geëist. In repliek gaf de Officier van Justitie gemotiveerd aan hiermee niet eens te zijn. 

Tegen Yorinde is in totaal 45 jaar gevangenisstraf geëist. Haar advocaat Dwight Kraag heeft een beroep gedaan op psychische druk waaronder Yorinde zou hebben gestaan. De Officier van Justitie verwierp dit verweer.

Alhoewel de advocaten klaar stonden met hun dupliek, stelde Kantonrechter Maureen Dayala de zaak uit naar 18 maart, omdat er veel zaken op de rol stonden die nog behandeld moesten worden. De verdachten blijven tot dan in de gevangenis.

error: Kopiëren mag niet!