De verkoop van kleding langs de straat zit in een dip

“De verkoop van kleding gaat nu niet op ritme”, zegt een kleine onderneemster. Ook andere kleine ondernemers die kleren verkopen langs de straat geven tijdens een gesprek met Dagblad Suriname aan dat de verkoop niet gaat. 

“Het is slechts de tweede maand van het jaar en ik heb nog geen winst gezien en ook geen nieuwe lading kunnen nemen”, zegt een kleine onderneemster. “Als je oude spullen niet hebt kunnen verkopen, dus je eerste bezending, ga je geen nieuwe kunnen halen, want dan blijf je met veel opslag zitten.”

Een andere kleine onderneemster zegt, dat zij ook met heel wat spullen zit die zij niet heeft kunnen verkopen. “Ik besloot van de ene naar de andere kant te verplaatsen om alleen te kunnen verkopen, maar niemand koopt. Ik verkoop meestal kinderkleding en damesschoenen, daarvan leef ik en met behulp van mijn partner in Nederland verzorgen wij onze twee kinderen.”

“Voor mij gaat het namelijk moeilijk, want ik zit met mijn twee minderjarige kinderen thuis zonder oppas. Dit is ook een van de redenen waarom ik niet dagelijks mee kan doen met de verkoop. Mijn families lastigvallen doe ik niet, mijn kinderen nu bij een oppas zetten wil ik eigenlijk ook geen kans nemen. Daar neemt het ook tijd en ook een kwestie van een betere band maken met de mensen die op je kinderen gaan letten. Als ik niet meedoe met de verkoop langs de straat, dan verkoop ik wel mijn spullen online”, aldus de vrouw.

“Als het zo door blijft gaan met de verkoop, ga ik permanent online mee moeten doen met de verkoop en ook iets anders zoeken om te doen. Want ik kan niet alleen leven van online verkoop.”

“Over de hele wereld is het moeilijk, de meeste landen hebben de tools en zo ook de mogelijkheid het beter op te pakken dan andere als de verkoop niet gaat op een bepaald gebied. Terwijl andere mensen nog ouderwets denken en wachten op anderen om een verandering te brengen en dat zie ik hier gebeuren, een ieder wacht op een ander om een verandering te brengen in hun leven”, aldus de kleine onderneemster.

“Ik zeg het is jouw leven, dus maak jij een verandering daar in. De verkoop gaat niet, dan denk ik verder aan meer mogelijkheden om geld te verdienen.”

“Neem een voorbeeld aan het uitdelen van percelen. Men wacht en wacht tot zij oud worden om in aanmerking te komen. Intussen hebben de meesten toch iets voor zichzelf bereikt, terwijl anderen maar zaten te wachten. Dat kan toch niet, mijn punt is dat je op anderen gaat wachten tot je oud wordt en je het grootste deel van je leven hebt gemist. Geniet nu waar je nog kan en breng een verandering. Als  men zo graag een ander te hulp zou willen schieten, hadden ze dat al gedaan. Dus doe jij wat met je leven”, benadrukt de kleine onderneemster.  

TM

error: Kopiëren mag niet!