Anaconda van zeker 4.5 meter gevangen door Snake Patrol Suriname bij St. Animal Rescue Suriname

Stichting Animal Rescue Suriname, aan de Oost-Westverbinding te Tamanredjo, zag zich vrijdag genoodzaakt om Snake Patrol Suriname in te schakelen. Een anaconda had zich immers tegoed gedaan aan zeker twee geitjes en had zich goed weten te verstoppen in het riet ter plaatse. “Hoe krijg je die slang nou te pakken?”, vroeg Animal Rescue Suriname zich af. 

Het antwoord lag in het inschakelen van de slangendeskundigen van Snake Patrol Suriname. Met twee mannen en een vrouw kwam de organisatie naar Animal Rescue Suriname naar Tamanredjo om op zoek te gaan naar de boosdoener en het dier te vangen. 

“Na een behoorlijke worstelpartij kwam het gevaarte eindelijk tevoorschijn”, zo schrijft Animal Rescue Suriname op haar Facebookpagina vergezeld van video’s van de vangst van de slang en foto’s. Uiteindelijk bleek het te gaan om een anaconda van maar liefst zo’n 4.5 meter lengte, zo meldt Snake Patrol Suriname op Facebook.

“Ondanks dat ook deze dame moet eten, begrijpen we goed dat jullie lieve geitjes hier niet de dupe van hoeven te zijn. Deze mooie dame, van maar liefst 4.5 meter! is uitgezet in een bosrijk gebied met capybaras, kaaimannen en ander wild waar ze zich op kan storten en verder weg van mensen, zodat ze veilig door kan groeien en leven”, aldus schrijft Snake Patrol Suriname.

“Wat een beest! Bijzonder dat deze reuzen er nog mogen zijn op onze wereld.”

error: Kopiëren mag niet!