Guyana zegt 150.000 dollar toe ter ondersteuning Palestijnen getroffen door de Gaza-crisis

De regering van Guyana heeft 150.000 dollar toegezegd aan de United Nations Relief and Works Agency for Palestine Refugees in the Near East (UNRWA), ter ondersteuning van Palestijnen die ontheemd zijn en getroffen zijn door het aanhoudende conflict in Gaza.

UNRWA is de belangrijkste humanitaire organisatie in Gaza, waar ruim twee miljoen mensen voor hun dagelijkse overleving van afhankelijk zijn.

De bijdrage van Guyana aan de UNRWA sluit aan bij oproepen van de Guyanese regering tot een robuuster internationaal antwoord op de aanhoudende situatie in de Gazastrook en de bescherming van burgers die getroffen zijn door het aanhoudende conflict. Met het oog hierop steunt Guyana, als gekozen lid van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties, een staakt-het-vuren om de humanitaire hulp aan Gaza te vergemakkelijken.

Door de jaren heen heeft Guyana verschillende financiële bijdragen geleverd aan de UNRWA, in lijn met haar consistente steun aan en solidariteit met het Palestijnse volk in hun zoektocht naar vrijheid en een veilig thuisland.

Verder is Guyana lid van het Comité voor de uitoefening van de onvervreemdbare rechten van het Palestijnse volk.

De regering van Guyana kijkt uit naar een nieuwe dag voor de Palestijnen en Israëliërs, voorbij de voortdurende schaduwen van oorlog. Guyana is bereid om als lid van de VN-Veiligheidsraad en met alle leden van de VN samen te werken aan het versnellen van de visie van twee onafhankelijke staten die zij aan zij leven in vrede en veiligheid, en van een vreedzaam Midden-Oosten.

error: Kopiëren mag niet!