Waarnemend korpschef Kensen: “Politiemensen moeten juiste voorbeeld geven”

Waarnemend korpschef Ruben Kensen heeft politieambtenaren opgeroepen om ten alle tijden het juiste voorbeeld te geven. Integriteit is volgens de politiebaas enorm belangrijk.

“Politiemensen moeten handelen volgens de waarden en normen die gelden bij het Korps Politie Suriname. Het korps is een gedisciplineerde organisatie met normen en waarden. Handelt u daar volgens naar. Geef de ondersteuning aan de leiding van het korps. Na de bevordering van u moet u niet denken dat u er al bent”, sprak de waarnemend korpschef tegenover officieren die onlangs na enige vertraging bevorderd werden. 

De politiebaas vroeg speciale aandacht voor integriteit. Hij sprak zijn gehoor toe over een recent geval van suïcide op de Jules Wijdenboschbrug over de Surinamerivier. Een persoon die de sprong maakte liet zijn wagen achter met een geldbedrag erin. De familie vroeg de ingeschakelde politie om het bedrag te overhandigen. Echter gaven de dienstdoende agenten aan dat er beslag was gelegd op de wagen en het geldbedrag en dat de nabestaanden moesten wachten.

“Na een dag is het geldbedrag verdampt. Zo moet het niet, zo hoort het niet!” beklemtoonde de korpschef. 

Hij riep de officieren op om zich te blijven scholen en vooral niet achterwege te leunen. Met de bevordering van officieren zijn er zes commissarissen van politie bij gekomen.

error: Kopiëren mag niet!