Marc Anthony’s ‘Punta Cana’ debuteert op nummer 1 in de Tropical Airplay Chart

Marc Anthony’s opmerkelijke dominantie op de Billboard’s Tropical Airplay-hitlijst voegt deze week nog een nieuw hoofdstuk toe nu zijn nieuwste single, ‘Punta Cana’, debuteert op nummer 1 op de ranglijst van 3 februari. De komst verlengt zijn record voor de meeste nummer 1’s in de geschiedenis van de kaart.

Volgens Luminate stormt ‘Punta Cana’ bovenop Tropical Airplay binnen met 4,6 miljoen kijkersindrukken verdiend in de VS tijdens de trackingweek van 19 tot 25 januari. De komst van “Punta Cana” op de top levert Marc Anthony zijn ongekende 36e nummer 1 op de lijst op, de meeste van alle acts;  een record dat hij sinds 1996 heeft, een jaar nadat Tropical Airplay werd gelanceerd.

Victor Manuelle blijft op de tweede plaats staan, met 29 nummer 1’s. De bachata, gecoproduceerd door Marc Anthony samen met Sergio George, werd op 26 januari uitgebracht via Sony Music Latin en ontslaat een andere labelgenoot uit de hoofdrol: Enrique Iglesias en Maria Becerra’s “Así Es La Vida” zakt naar nummer 2 met een daling van 19% in vertoningen, tot 4,3 miljoen.

Van de 36 kampioenen op het Tropical Airplay-account van Marc Anthony wordt “Punta Cana” het derde nummer dat op nummer 1 in première gaat, na de zes weken durende kampioen “Se Me Sigue Olvidando” (1995) en de negen weken durende heerser “ Ahora Quien”(2004).  (In totaal zijn er slechts 16 nummers op nummer 1 binnengekomen.)

Bovendien is ‘Punta Cana’ Marc Anthony’s eerste nummer 1 in twee jaar (sinds ‘Mala Santa’ in maart 2022 een week regeerde) en zijn 27e.  Nr. 1 zonder begeleidende acts. Naast de Tropical Airplay-kroning, levert ‘Punta Cana’ Marc Anthony zijn 59e carrière-vermelding op de algemene Latin Airplay-ranglijst op, terwijl het nummer debuteert op nummer 19. Met de nieuwe inzending blijft hij het record behouden voor de meeste hitparades onder tropische acts, en de zesde van alle artiesten.

error: Kopiëren mag niet!