In brand gestoken pinahut te Uitkijk wordt met spoed vervangen

Het is de districtscommissaris van Saramacca, Sherin Bansi-Durga, gelukt om met donaties de vorige week in brand gestoken pinahut op het Groenbastplein te Uitkijk te laten herbouwen door de Technische Dienst van het commissariaat, zo is te lezen op de Facebookpagina van het Burger Informatie Centrum Saramacca.

Als noodoplossing is voorlopig gekozen voor een zinkplaten dakbedekking. Bij de verdere uitbreiding van het Groenbastplein met hutten zal weer gebruik worden gemaakt van pinablad voor de koelte.

De haast waarmee een en ander heeft plaatsgevonden heeft te maken met het feit, dat het vooral in de weekenden erg druk wordt op het plein te Uitkijk met dagtoeristen.

Volgens de districtscommissaris was bij de recente brandstichting en inbraak in de toilettengroep sprake van vermoedelijke opzet.

“Men heeft bijvoorbeeld bij de inbraak de toiletbrillen weggerukt en op het plein gegooid. De grote vuilnistonnen zijn in de rivier gegooid en er zijn beschadigingen toegebracht aan de verlichting. Het oordeel laat ik verder over aan de samenleving”, aldus de districtscommissaris.

Ze bedankte de families Vicky Mahes, Dilip Ramgatie en de stichting Hilda Madhai voor de donaties.

Aricinio Redjadiwirja, hoofd van de Technische Dienst van het commissariaat, roept de samenleving op om waakzaam te zijn; maar vooral de vandalen om na te laten gemeenschapsgoed te vernietigen. De pinahutten op het plein waren neergezet als eigen inbreng van de Technische Dienst, waarbij alle materialen voor de bouw van de hutten uit het bos waren gehaald.

De voorzitter van de Ressortraad Jarikaba, Sadhana Somaidien, bedankte hierbij ook Sherin Bansi-Durga voor haar kordate aanpak om de door brand vernietigde pinahut te herbouwen. “In het weekend is het altijd zo druk op het plein met mensen uit het district en stad voor een stukje vertier. Ik verzoek u, un no du en moro”, zei ze tenslotte.

error: Kopiëren mag niet!