Vijf jongeren in auto met vuistvuurwapen aangehouden

In de vroege ochtend van dinsdag 30 januari ontving de politie de melding van een wegbarricade op de Commissarisweg. De leden van de afdeling Surveillance Midden gingen naar de opgegeven locatie voor onderzoek.

Onderweg naar de locatie, sloeg de bestuurder van een auto met zeer hoge snelheid rechtsaf de Nieuwweergevondenweg in. De bestuurder kwam vanuit de Coesewijnestraat. Bij het zien van het dienstvoertuig van Surveillance Midden, ging de bestuurder uit zichzelf aan de kant en bracht zijn auto tot stilstand.

Tijdens een controlegesprek bleek de bestuurder zenuwachtig, wat aanleiding voor de agenten was om zijn auto te controleren. Desgevraagd kon de bestuurder geen geldig Surinaams rijbewijs noch bescheiden van de wagen tonen.

De bestuurder van de auto, R.K. (19), en zijn vier mede-inzittenden, J.M. (17) en U.M. (15) en de meisjes M.-J.E. (14) en E.B. (14), werden gevraagd om uit te stappen, zodat de auto onderzocht kon worden.

Met toestemming en in bijzijn van de bestuurder werd de auto doorzocht.

Op de vloer aan de kant van een van de mede-inzittenden werd een vuistvuurwapen van het merk Stalker met scherpe 9mm patronen aangetroffen.

Het vijftal werd aangehouden door de leden van Surveillance Midden en aan politiebureau Latour overgedragen, aangezien de aanhouding plaatsvond in het verzorgingsgebied van politie Latour, zo meldt de politie Regio Midden.

error: Kopiëren mag niet!