Actrice Kangana Ranaut heeft Elon Musk’s Neuralink Corp. ondersteund bij het uitvoeren van een hersenimplantaat bij de eerste menselijke ontvanger. De stap van Elon is een grote stap in de richting van zijn doel om mensen in staat te stellen computers met hun verstand te besturen.
Elon Musk had dinsdag op X (voorheen bekend als Twitter) getweet: “Het eerste @Neuralink-product heet Telepathy.” Elon schreef ook: “Maakt controle over je telefoon of computer mogelijk, en via hen vrijwel elk apparaat, gewoon door na te denken. De eerste gebruikers zullen degenen zijn die het gebruik van hun ledematen zijn kwijtgeraakt. Stel je voor dat Stephen Hawking sneller zou kunnen communiceren dan een snelheidstypist of veilingmeester. Dat is het doel.”
Enables control of your phone or computer, and through them almost any device, just by thinking.
— Elon Musk (@elonmusk) January 30, 2024
Initial users will be those who have lost the use of their limbs.
Imagine if Stephen Hawking could communicate faster than a speed typist or auctioneer. That is the goal.
Kangana deelde het en zei: “Satyug werd in de eerste plaats zo genoemd vanwege deze technologie/het vermogen om te communiceren zonder te spreken. Als we dit tijdens ons leven tegenkomen, is het niet onmogelijk om de technologie voor te stellen die Devta’s en Rishi’s en vele andere hemelse wezens in onze geschriften gebruiken, want voor de meeste van deze zogenaamde atheïsten is de grootste uitdaging om te begrijpen wat ze niet weten/of niet hebben gezien, omdat ze alles in onze Schriften te vergezocht noemen, nou ja, niet zo ver meer (emoji met een licht glimlachend gezicht).”
Satyug was primarily called so because of this technology/ability of communication without speaking, if we see this in our lifetime then it’s not impossible to imagine technology Devtas and Rishis and many other celestial beings use in our scriptures, because for most of these so… https://t.co/U6T2NbuQNn
— Kangana Ranaut (@KanganaTeam) January 30, 2024
Neuralink is een startup opgericht door Elon Musk in 2017. Het probeert een brein-computerinterface te bouwen die mensen met traumatische verwondingen zou helpen telefoons en pc’s te bedienen met alleen hun gedachten. Om dat te doen, werkt het aan het implanteren van elektroden in de hersenen van mensen. Het heeft tot doel signalen te interpreteren en aandoeningen zoals verlamming, epilepsie en de ziekte van Parkinson te behandelen.
Een van de eerste apparaten staat bekend als de Utah-array, die in 2004 voor het eerst bij een mens werd gedemonstreerd. Veel concurrenten hebben hun intrede gedaan, waaronder Synchron en Precision Neuroscience.