Madonna scoort deze week de grootste hit uit haar carrière op één Billboard-hitlijst

Madonna ervaart de laatste tijd een soort van bloei in haar carrière, dankzij één nummer. ‘Popular’, een samenwerking tussen The Weeknd, Playboi Carti en de Queen of Pop zelf, heeft de legende naar nieuwe hoogten gebracht, haar teruggebracht naar ranglijsten die ze in jaren niet meer heeft gezien, en haar zelfs op de lijst gebracht waar ze nog nooit op heeft gestaan voor.

Deze week debuteert ze op weer een andere hitlijst, waardoor Madonna haar nalatenschap kan blijven vergroten. “Popular” opent op nummer 47 in de TikTok Billboard Top 50-editie van deze week.

Het hitlijstbedrijf introduceerde de ranglijst pas een paar maanden geleden, dus het is niet geheel verrassend dat veel supersterren de lijst nog moeten bereiken – of pas hebben bereikt  dus een of twee keer. Volgens Billboard luidt de grafiek: “Een wekelijkse ranglijst van de populairste nummers op TikTok in de VS, gebaseerd op creaties, videoweergaven en gebruikersbetrokkenheid.”

In december 2023 verzamelde Madonna haar eerste hit in de TikTok Billboard Top 50. Halverwege de maand wist haar decennia oude nummer ‘Lucky Star’ een verrassende doorbraak op de lijst te bewerkstelligen. Het piekte slechts één week op nummer 50 – op de laatste plaats.

“Popular” werd in 2023 een soort slaperhit nadat het succes vond op TikTok. Destijds bestond de TikTok Billboard Top 50-hitlijst niet, anders zou deze waarschijnlijk de ranglijst hebben bereikt en misschien zelfs in de top 10 zijn beland. Alle aandacht die ‘Popular’ op TikTok heeft gekregen, heeft ervoor gezorgd dat het een echte hit is geworden buiten het sociale-mediaplatform.

De track is de afgelopen maanden in minstens een half dozijn Billboard-hitlijsten verschenen, waaronder de Hot 100, Digital Song Sales, Streaming Songs en verschillende R&B-specifieke nummers.

error: Kopiëren mag niet!