“Lekker koken, maar met een twist”

Lekker eten wil een ieder, maar velen zijn niet in staat om lekker eten te koken. Enkele mensen geven in gesprek met Dagblad Suriname aan dat zij het missen om zelfs geweldige recepten te maken. “Lekker eten kan eenieder volgens hun eigen mening, maar een geweldig recept maken kost veel”, zegt Hellen. 

“Ik mis die tijden waarin ik vaak een soep met alles erop en eraan maakte op de zondag of een speciale gelegenheid, vooral als het  hard regent. Een soep met verschillende soorten vlees, bananen, cassave en een beetje groenten. Ik mis het, nu maak ik een eenvoudige pot soep met bami, beetje kip en worstjes. Wat een achteruitgang, maar ik ben dankbaar dat ik het kan, anderen beschouwen zo een gerecht als luxe. Voor die grap die ik wil uithalen moet je tenminste SRD 2.000 uitgeven.  Je kan een portie soep kopen van srd 200 of 300, maar dan geniet je niet echt. Daarnaast ga je ook weer moeten uitgeven en kijken wat je dan later zal eten. Nu is het leven heel anders, je leeft om het te proberen te overleven en te kunnen eten”, zegt Hellen.

“Ook al is de moderne luxe nu rijst, gebakken ei of sardien, maar het is iets om te eten.”

Tasha, die haar boodschappen in de winkel aan het doen was, geeft aan dat zij ook de echte gerechten mist die zij vroeger maakte. “Ik maak nog enkele van de geweldige gerechten, maar met een twist. Bijvoorbeeld mijn moksi alesi maakte ik vaak met gerookte kip, mix vlees, zoutvlees, bonen of kool, kokosmelk voor smaak en gebakken banaan en of zuur. Nu maak ik moksi alesi heel anders met gerookte kip, mijn bonen, kokosmelk en worstjes. Soms komt er zoutvlees bij, maar dat gebeurt er amper”, zegt Tasha. 

“Op straf zijn in je eigen huis is niet leuk”

“Het is wel lastig, maar lekker eten doen wij nog, maar op een andere manier. Bami is wel te maken, maar dagelijks dat eten is ook om te balen. Er kan gelukkig veel groenten gegeten worden en verschillende soorten om het immuunsysteem te besturen. Dat is heel erg nodig. Maar, mijn geweldige recepten mis ik wel. Ik hoop dat de tijden toch wel anders worden, want op straf zijn in je eigen huis is niet leuk” 

TM

error: Kopiëren mag niet!