Het verhaal van rechtvaardige Rogier

Rechtvaardige Rogier is een man die zijn hele leven gewijd heeft aan hard werken en het nastreven van gerechtigheid. Geboren en getogen in Suriname, is hij opgegroeid met de overtuiging dat iedereen een eerlijke kans verdient in het leven, en dat succes verkregen moet worden door vastberadenheid en integriteit, niet door corruptie of vriendjespolitiek.

Rogier, nu tegen de zestig, reflecteert op zijn leven en de staat van zijn geliefde land. Hij heeft een redelijk bestaan kunnen opbouwen, verre van de corruptie die hij zo verafschuwt. Echter, zijn hart breekt als hij ziet hoe ongelijke kansen en corrupte praktijken nog steeds floreren in de Surinaamse samenleving.

Handelingen die bij alle regeringen plaatsvinden, variëren van ernstig tot banaal bij de ene, en in mindere mate bij de andere.

Rogier heeft gezien hoe sommige individuen ‘overnight’ rijkdommen hebben vergaard, niet door hard werken en doorzettingsvermogen, maar door hun politieke connecties en het verkrijgen van overheidsopdrachten zonder enige competitie.

Ondanks zijn teleurstelling, erkent Rogier dat er ook rechtvaardige ondernemers bestaan. Mensen die stap voor stap, door toewijding en integriteit, hun weg omhoog hebben gebouwd. Hij bewondert deze individuen en ziet hen als het bewijs dat eerlijkheid en hard werken nog steeds beloond kunnen worden.

Rogier heeft zijn leven gewijd aan het bestrijden van corruptie en het bevorderen van gelijkheid en rechtvaardigheid. Echter, hij voelt dat hij in zijn missie heeft gefaald. De krachten van de corrupte elite lijken onoverwinnelijk, en hoewel hij nooit heeft opgegeven, is de strijd vaak ontmoedigend geweest.

Desondanks, veracht Rogier niet degenen die eerlijk rijk zijn geworden. Hij gelooft sterk dat degenen die hun fortuin hebben verdiend op een rechtvaardige manier, volledig het recht hebben om van hun succes te genieten. Zijn strijd is niet tegen hen, maar tegen de corrupte individuen die hun rijkdom hebben verkregen over de rug van het volk, degenen die met “het zweet van het volk” op hun voorhoofd slapen gaan, zonder enige vorm van berouw.

Rechtvaardige Rogier blijft hopen op een verandering, een toekomst waarin integriteit en hard werken de kernwaarden zijn van ieders streven naar succes. Ondanks de zware weg die voor hem ligt, blijft hij vechten voor een eerlijkere en rechtvaardigere samenleving, een nalatenschap die hij hoopt achter te laten voor de toekomstige generaties van Suriname.

error: Kopiëren mag niet!