Opmerkelijk: Verwaarloosde gepensioneerde in Shanghai laat $2.8 miljoen na aan huisdieren, niets aan kinderen

In Shanghai heeft een verwaarloosde gepensioneerde, bekend als Liu, besloten haar fortuin van $2.8 miljoen na te laten aan haar huisdieren in plaats van aan haar kinderen, die ze beschuldigt van nalatigheid.

Nadat ze ziek werd en merkte dat haar kinderen haar niet bezochten of verzorgden, veranderde Liu haar testament, waarin oorspronkelijk alles aan haar drie kinderen was nagelaten, om al haar bezittingen achter te laten aan haar katten en honden. Aangezien Chinese wetgeving het niet toestaat bezittingen direct aan dieren na te laten, heeft ze een dierenkliniek aangesteld als beheerder van haar vermogen met de opdracht voor haar huisdieren te zorgen.

Ambtenaren en juridische experts hebben haar echter aangeraden een vertrouwde persoon aan te stellen om toezicht te houden op de dierenkliniek en ervoor te zorgen dat haar wens correct wordt uitgevoerd.

Het verhaal heeft veel aandacht en sympathie gegenereerd in China, waar kindervroomheid hoog in het vaandel staat en het verwaarlozen van oudere ouders strafbaar is.

error: Kopiëren mag niet!