Dc Lewis: “Repareren koelcel mortuarium Apoera moet gedaan worden door koeltechnicus uit stad of Nickerie” 

Districtscommissaris (dc) Josta Lewis van Kabalebo zegt in gesprek met de redactie van Dagblad Suriname, dat het commissariaat bezig is met het probleem van de defecte koelcel in het mortuarium te Apoera.

Lewis: “Het zal tijd nemen, vanwege het feit dat wij niet beschikken over de faciliteiten en kennis op dat gebied. We gaan een koeltechnicus moeten halen vanuit de stad of Nickerie en moeten daarvoor een goede planning en middelen vrijmaken.”

Ten aanzien van openbaarheid inzake de besteding van geïnde gelden bij de export van hout en andere grondstoffen, zegt Lewis: “Voor wat betreft de middelen kan ik aangeven dat ze beperkt zijn. Deze worden dus ingezet om het Commissariaat draaiende te houden, want we krijgen beperkte financiële middelen van het ministerie van Financiën.”

Over de aanpak van de werkloosheid in haar gebied geeft de districtscommissaris te kennen, dat er toch heel wat werkgelegenheid wordt gecreëerd. “Mijn aandacht wil ik schenken aan de mensen van Kabalebo, ze helpen om zowel het gebied als zichzelf te ontwikkelen. Ik praat niet graag bij de planning, maar bij de uitvoering wel. Er komt hulp en we zullen zeker ook aandacht schenken aan toerisme. trainingen, begeleiding en ondersteuning.”

error: Kopiëren mag niet!