Braziliaans Carnaval Bevordert Toerisme-economie in 2024

Het Carnaval van Brazilië in 2024 belooft een aanzienlijke heropleving van de toeristenindustrie, met een verwachte opbrengst van R$9 miljard ($1,84 miljard). Dit is een stijging van 10% ten opzichte van de R$ 8,2 miljard ($1,67 miljard) in 2023, wat de hoogste inkomsten na de pandemie vertegenwoordigt.

De Nationale Confederatie van Handel (CNC) heeft deze prognoses gegeven, met nadruk op de economische impact van het Carnaval. Belangrijke macro-economische factoren, zoals dalende rentetarieven en een vertraging van de inflatie, dragen bij aan deze financiële opleving.

De verbeterde economische situatie ondersteunt financiële activiteiten tijdens het Carnaval en draagt bij aan het geleidelijke herstel van diverse sectoren. Vooral Minas Gerais wordt een omzetgroei van 20,2% voorspeld.

Er wordt ook een opmerkelijke groei verwacht in Paraná, Rio Grande do Sul, Santa Catarina, Rio de Janeiro en São Paulo. Regio’s zoals Paraná en Rio Grande do Sul, die doorgaans minder toeristen aantrekken, kunnen een nog grotere toename zien door de algehele toename van het toerisme.

De aantrekkelijkheid van deze bestemmingen, die steeds meer op toerismewebsites worden benadrukt, trekt meer bezoekers. Verwacht wordt dat buitenlanders die Brazilië tijdens het Carnaval bezoeken, ongeveer $971 miljoen zullen uitgeven in februari, wat neerkomt op R$4,8 miljard.

Deze uitgaven zijn 19,3% meer dan het voorgaande jaar en overtreffen de $694 miljoen van 2020, het laatste jaar van pre-pandemie straatvieringen. Ook verwachten we dat Carnaval 2024 een positieve impact zal hebben op de arbeidskansen, met name in tijdelijke banen in de dienstensector.

Na vier jaar van banentekorten wordt voorspeld dat het festival ongeveer 2.057 tijdelijke banen zal genereren. Over het geheel genomen zou de economie rond 70.697 banen kunnen zien in de Carnavalsmaand, met een potentiële permanente werkgelegenheidsgraad van 6,2%.

Culturele evenementen zoals Carnaval stimuleren economische groei, creëren banen en ondersteunen het herstel van het toerisme na de pandemie.

error: Kopiëren mag niet!